STREET DAY

- Genstart under åben himmel -

Street Day er en unik kombination af læring, oplevelse, motion og fællesskab – under åben himmel! Eventet arrangeres af UngEvent i samarbejde med ungdomsskolen. Street Day sætter fokus på gadeidrætten og inspirerer de unge til en aktiv livstil. Eventet består af flere forskellige workshops, som bl.a. Street basket, Break, Skate, Street Soccer og Roundnet. Alle aktiviteter afvikles på gaden omringet af frisk luft. UngEvent står for at skabe en uforglemmelig stemning og kickstarte de unges motivation for bevægelse og fælleskab. Vi har i siden 2020 afviklet over 80 Street Days og aktiveret over 5000 børn, unge og voksne i samarbejde med ungdomsskoler, efterskoler og kultur & fritid.

Foreningsløse unge

Street Day sætter fokus på at præsentere og inspirere unge til den uorganiserede og selvorganiserede idrætsform – som GADEIDRÆT! De unge får en unik mulighed for at prøve kræfter med forskellige aktiviteter i et åbent og trygt forum i fælleskab med andre unge. Vi har sørget for alt udstyret og professionelle underviser til at facilitere aktiviteterne. Vores underviser sørger for at inddrage alle unge i et fællesskab med øvelser, lege og konkurrencer som matcher den enkeltes niveau. Vores mål er at give alle de unge en succes-oplevelse, selvværd og færdigheder – som de kan tage med sig.

Gadeidræt for alle

Efter mere end 80 afviklede StreetDays og 5000 aktive deltager har vi erfaret at GADEIDRÆT ER FOR ALLE! Vi har haft glæde af mange forskellige unge – alt fra unge fra udsatte områder, specialskoler, unge med indlæringsvanskeligheder og/eller varige funktions-nedsættelser, unge der har svært ved at passe ind i fællesskaber og m.fl. Fælles for dem alle er at de har fået en helt unik oplevelse, hvor de har følt sig værdsat og støttet. Alle vores aktiviteter er tilpasset, så vi alle starter fra samme udgangspunkt og oplever den ene succesoplevelser efter den anden. Derudover har vores underviser fået kæmpe ros fra forældre, lærere og ungdomsskoleledere til disse unge – som oplever at netop de er med til at give de unge et selvværdsboost og troen på at de kan meget mere end de selv tror.

Fra boldspil til kunst

Vi har udvalgt 5 aktiviteter som kan afvikles på gaden og er nemt tilgængeligt for alle unge efterfølgende. De fleste byrum, ungdomsskoler og foreninger har gode faciliteter, hvor alle 5 aktiviteter kan udføres. Aktiviteterne spænder bredt fra boldspil med hænderne og fødderne til kunstneriske og rytmiske aktiviteter som break og skate – alt under åben himmel! Hver aktiviteter består af både workshops, konkurrencer, show fra underviserne og plads til selv at forme aktiviteten i fælleskab med andre unge med samme interesse som en selv.

Professionelle og pædagogiske

StreetDay koordineres og afvikles af et professionelt team bestående af projektleder og atleter / underviserer. Alle er professionelle eller semi-profesionelle indenfor deres fag, enten som underviser eller udøver med mange år i eliten. De mestre selv færdighederne og kan lære fra sig! Endnu vigtigtere er det, at de har den rette personlighed og tilgang til de unge – som er med til at gøre hele forskellen!

Alle vores underviser har masser erfaring i baggagen gennem frivilligt arbejde i foreninger og organisationer, ungdomsskoler, på specialskoler og gennem gadeidrætten. Underviserne har arbejdet med de mest udsatte unge, unge med indlæringsvanskeligheder og/eller varige funktionsnedsættelser. Derudover er flere af underviserne selv opvokset i udsatte områder, men er i dag rollemodeller for andre børn og unge.