Street Basket

– SAMMEN SKABER VI UNGE STREET AMBASSADØR –

BASKET ASSIST

Basket Assist er for øvede, som har kendskab til basketball og har spillet det før. Forløbet er for unge der ønsker at udvikle sine basket færdigheder, at lære fra sig og igangsætte aktiviteter på street banen. Den unge skal lære at invitere andre med i spillet, sætte en 3v3 kamp op og sætte små øvelser og konkurrencer op. En kommende Basket Assist skal kunne instruere andre I hvordan de dribler og skyder rigtigt, så han kan bidrage til at flere lære at spille! Som Street Assist skal den unge i praktik til et eller flere street events / workshops. Afslutningsvist skal deltagerne op til en streetbasket prøve.

Basketball træning på gaden
Basketball træning på gaden

BASKET MAKER

Basket Maker er for nybegyndere, som ikke har de store færdigheder, men et ØNSKE om at lære det! Forløbet er for unge som ønsker at blive en del af streetkulturen. En Basket Maker introduceres til basketball og får kendskab til de grundlæggende færdigheder. Han skal ligesom Street Assist lære at invitere andre ind i spillet, sætte en 3v3 kamp op, samt små øvelser og konkurrencer. Det forventes dog ikke, at han skal kunne lære fra sig, men INGANGSÆTTE og INSPIRERE andre til at deltage. En BasketAssist kan bidrage til et aktivt og sundt street miljø, hvor der er plads til alle.

Forløbet

Street Assist er et 3-måneders forløb, som strækker sig fra maj til juli. Forløbet er opdelt i 5 dele, som kombinerer socialt samvær, kulturoplevelser og undervisning. Alle deltagerne, både nybegyndere og øvede, både skater og street basketspiller, deltager i samme forløb. Deltagerne skal på skift have “fælles” lektioner og opdeles i grupper. Det er obligatorisk alt deltage i hele forløbet for at få et Street Assist bevis.

1) Kickoff

En to-dags tur fra lørdag til søndag, som afholdes i et af landets street centre. Introforløbet består af

– Icebreakers
– Historie om street kulturen
– Undervisning på asfalten
– Event maker
– Social samvær

Underviser og deltager indkvartere på stedet og sover på luftmadrasser. Alle måltider er inkluderet. Transport med ungdomsskolens minibusser.

2) Kultur tur

En dagstur med minibusser hvor deltagerne skal besøge forskellige street miljøer, foreninger, skateparker, street baner og m.m. Turen består af

– Kulturoplevelser & inspiration
– Foredrag
– Undervisning på asfalten
– Social samvær

Et måltid er inkluderet, samt evt. entré. Transporten er med ungdomsskolens minibusser.

3) Sheltertur

En lokal to-dags sheltertur fra lørdag til søndag, hvor deltagerne skal besøge alle de lokale street miljøer i kommunen.

– Naturoplevelser
– Kendskab til lokale street miljøer
– Undervisning på asfalten
– Socialt samvær
– Streetprøve (kun Assist deltagerne)

Kost og logi er inkluderet. De unge transporteres af undervisnerne med ungdomskolens minibusser.

4) Praktik

Alle Basket og Skate Assist deltagerne skal i praktik hos UngEvent eller ungdomsskolen til to street events / workshops. Her skal den unge selv være aktører og være en del af et set-up! Den unge er med fra start til at sætte op, være assistent på workshops og igangsætte aktiviteter.

Transport aftales med den enkelte deltager. Kost er inkluderet.

5) Bevis

Hele forløbet afsluttes med en ceremoni, hvor de unge får overrakt et Street Assist bevis! Deres bevis er dokumentation for at de nu er street AMBASADØR!

Beviset kan de unge bruge til at søge fritidsjob eller blive hjælpere i lokale forretninger.